Top 5 cele mai frecvente probleme cu care se confrunta telefoanele si cum le puteti rezolva

3 / 3

Iată top 5 cele mai frecvente probleme cu care se confruntă telefoanele şi câteva sfaturi pentru a le rezolva:

  1. Bateria se descarcă rapid – dacă bateria telefonului dvs. se descarcă rapid, chiar dacă nu îl utilizaţi intens, acest lucru poate fi cauzat de o baterie defectă sau de o problemă cu sistemul de operare. Puteţi încerca să dezactivaţi anumite aplicaţii care consumă multă energie sau să încercaţi să înlocuiţi bateria.Alt simptom ca bateria este pe duca capacul spate al telefonului se dezlipeste,semn ca bateria sa umflat in telefon.
  2. Probleme de conectivitate la internet – dacă telefonul dvs. are probleme cu conectarea la internet, puteţi încerca să resetaţi conexiunea de date sau să verificaţi dacă există probleme cu router-ul dvs. de internet. De asemenea, puteţi încerca să deblocaţi telefonul dvs. pentru a verifica dacă problema este legată de reţeaua de telefonie mobilă.Daca nu aveti setarile facute pentru operatul de internet la care aveti cartela le puteti gasi pe site-ul nostru.( Vodafone / Orange / Digi )
  3. Ecranul spart – dacă ecranul telefonului dvs. s-a spart, puteţi încerca să îl înlocuiţi singur sau să contactaţi un service.In unele cazuri se sparge doar sticla de protectie a ecranului ,in acest caz se poate inlocui doar aceasta .Telefonul functioneaza in continuare in parametri dar este indicat sa inlocuiti sticla sparta / fisurata inainte de a nu ceda ecranul complet.In acest caz (sticla sparta) costurile sunt mult mai mici daca ajungeti cu telefonul in service sa remediati problema.
  4. Telefonul nu mai incarca .Verificati in prima faza daca cablul de incarcare mai este bun.In cazul in care mufa de incarcare ( portul de incarcare este defect ) mufa de incarcare trebuie inlocuita intr-un service de specialitate.La exterior mufele de incarcare sunt de 4 tipuri : Micro usb / mini usb / type C si lightnight ( Apple iPhone ).Mufa de încărcare tip C este ultima aparuta pe piata si oferă mai multe avantaje decât mufa de încărcare tradiţională (tipul mini sau tipul micro).Viteză mai mare de încărcare – mufa de încărcare tip C poate oferi o viteză de încărcare mai mare decât mufa de încărcare tradiţională, astfel încât să puteţi încărca telefonul mai rapid.Reversibilitate – mufa de încărcare tip C poate fi introdusă în telefon în orice poziţie, astfel încât să nu mai trebuiască să vă îngrijoraţi să introduceţi mufa în poziţia corectă.Compatibilitate mai mare – mufa de încărcare tip C este compatibilă cu o gamă mai largă de dispozitive decât mufa de încărcare tradiţională, astfel încât să o puteţi utiliza cu mai multe dispozitive diferite. Durabilitate mai mare – mufa de încărcare tip C are o durată de viaţă mai mare decât mufa de încărcare tradiţională, deoarece nu are parti mobile care se pot uza cu timpul.Suport pentru transferul de date – mufa de încărcare tip C poate suporta transferul de date între dispozitive.
  5. Probleme de software.In cazul in care telefonul iese din aplicatii ,se restarteaza aleator sau afiseaza diferite mesaje de eroare este posibil sa aveti probleme cu partea de software.In acest caz o remediere rapida se poate efectua prin stergerea telefonului ( revenire la setarile din fabrica din meniul telefonului ) sau se mai poate reseta din taste ( hard reset). Atentie ! procedura sterfe toate datele din. telefon.Asigurati-va ca aveti salvate datele care va intereseaza pe un calculator/ cloud/ card de memorie.Daca si dupa resetare telefonul prezinta aceleasi simptome incercati sa faceti un update oficial pe wifi de din meniu telefonului.Daca nu aveti nici un update oficial mai nou decat versinea dvs. de software nu o sa puteti face update-ul decat cu ajutorul unui calculator cu programul oficial al furnizorului ( iTunes , Kies ,SmartSwitch )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *