Cum prelungim viata bateriei telefonului ?

Cum prelungim viata bateriei telefonului ?

 

Te-ai intrebat vre-o data de ce telefonul tau smart are autonomie asa de mica , cu toate ca capacitatea bateriei este destul de mare fata de telefoanele clasice?

Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii faci pentru a proteja pe termen lung bateria smartphone-ului tau.

   

   1. Nu folosi incarcatoare “fake” in scurt timp bateria se deterioreaza.

   1. Nu lasa telefonul la incarcat peste noapte ( un studiu al celor de la Huawei au scos in evidenta faptul ca cresterea duratei de viata a bateriei este posibila atunci cand telefonul are intre 30-70 % baterie)

   1. Incarca telefonul pe cat posibil cu incarcatoare lente sau direct din portul usb al laptopului ( inarcatoarele fast deterioreaza celula acumulatorului in timp)

   1. Inchide aplicatiile de care nu ai nevoie ,in special cele care ruleaza in fundal ( google asistant, maps, waze, gps,bluetooth, notificari )

   1. Seteaza pe dark mode telefonul daca ai un smartphone Samsung care are ecran Amoled .

   1. Dezactiveaza notoficarile de pe panoul lateral  ( edge ) 

   1. Bifeaza in meniul telefonului Adaptive brightness ( Luminozitate adaptiva )si Eye comfort shield (Protectie pentru confortul ochilor ) si rezolutia ecranului cu cat este mai scazuta autonomia telefonului creste.

   1. Timp de expirare ecran. seteaza aceasta optiune cat mai scurta .

   1. Opreste Notificarile aplicatiilor de care nu ai nevoie,astfel reduci si consumul de date mobile ( Facebook, TickTock,sau alte aplicatii de care nu esti dependent :))
   2. Fereste telefonul de variatiile de temperatura mari , acestea pot afecta chiar si fizic compomentele interne ale telefonulului.

  metode de a salva energia baterie la samsung

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *