Cum opresc aplicatiile care ruleaza in fundal ?

Cum opresc aplicatiile care ruleaza in fundal ?

Controlați procesele de fundal

Cea mai bună modalitate de a obține controlul asupra proceselor dvs. este de a avea o aplicatie care blocheaza sau opreste automat aplicatiile pe care nu le folositi in mod curent.

În unele cazuri, înainte de a începe, trebuie să activați opțiunile pentru dezvoltatori.

În versiunile Android înaintea aplicației Marshmallow, aceasta implică accesarea setărilor> Despre și apoi atingerea numărului Build aproximativ șapte ori. Veți primi o notificare care vă spune că opțiunile pentru dezvoltatori au fost deblocate după ce ați terminat puteți opri apăsarea.
Pentru multe telefoane, următorul lucru pe care trebuie să îl căutați este o setare numită procese sau statistici de proces. Puteți găsi acest lucru în Setări> Opțiuni dezvoltator> Procese.

optiuni dezvoltator

setari optiuni dezvoltator

Această opțiune vă duce la o listă a proceselor care rulează, indicând câte RAM utilizează fiecare.
Evident, va fi tentant să oprești cele mai multe dintre aplicațiile care se folosesc de RAM să ruleze în

fundal, dar va trebui  să acorzi o atenție deosebită la ceea ce oprești înainte de a merge mai departe. Oprirea anumitor aplicații ar putea să vă blocheze telefonul.
Dacă utilizați un telefon Samsung recent, cum ar fi S7 Edge, va trebui sa intrati la  Setări> Opțiuni pentru dezvoltatori> Servicii de rulare pentru a găsi lista de aplicații utilizând memoria RAM. De asemenea, puteți să atingeți opțiunea de setări în meniul Servicii / procese pentru a comuta între procesele în execuție și procesele stocate în memoria cache.

Și dacă utilizați un Smartphone cu Android Marshmallow sau mai nou, puteți găsi aceleași opțiuni și câteva informații mai detaliate în Setări> Memorie> Memorie utilizate de aplicații.

manager aplicatii

meniul manager aplicatii

De acolo puteți alege să le opriți manual.

Nu stiti ce aplicatii sa opriti?
Dacă nu doriți ca aplicația / telefonul dvs. să se blocheze cititi cu atenție și folosiți cu  grija.

Aplicația marcată “Servicii Google” sau aproape orice aplicație care începe cu “Google” nu trebuie oprită manual.

Pe de altă parte, dacă vă uitați prin listă și vedeți mesager și player muzical care vă scot bateria în fundal, puteți continua și opriți-le în siguranță. Aplicațiile cu adevărat importante nu vă vor permite, de obicei, să le opriți oricum.

De exemplul nu am folosit aplicatiile : Kik, Facebook Pages Manager sau câteva alte servicii de funcționare, astfel încât le-am oprit fără eroare. În unele cazuri, este posibil ca serviciul să înceapă din nou înapoi automat. Dacă atingeți opțiunea Mai multe / Setări (în funcție de modelul dvs. de telefon), puteți consulta și memoria RAM utilizată de procesele stocate în memoria cache. Aceleași reguli ale căror aplicații sunt în siguranță să se oprească la procesele memorate în cache, precum și în execuție.

Cu aplicații care nu se opresc, cum ar fi Kik pentru noi (dacă o omori prin fila procese, se repornește pur și simplu), puteți naviga la Setări> Aplicații> Manager aplicații pentru a efectua o forță de oprire sau o puteți dezinstala direct.

Pentru a opri manual o aplicație din  lista de procese, accesați Setări> Opțiuni pentru dezvoltatori> Procese și faceți clic pe butonul Stop. Si gata!
Pentru a forța oprirea sau sa dezinstalați manual o aplicație prin intermediul listei Aplicații, mergeți la Setări> Aplicații> Manager aplicații și selectați aplicația pe care doriți să o modificați. Nu ștergeți niciuna dintre aplicațiile care apar atunci când selectați opțiunea Show System Apps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *