Cum fac bateria telefonului sa tina mai mult ?


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/servicetelefoane.ro/wp-content/themes/machic/post-format/single.php on line 25
Cum fac  bateria telefonului sa tina mai mult ?

Să explorăm cum putem crește durata de viata a bateriei pe telefonul dvs.

Cum funcționează bateriile Android.
Cele mai multe smartphone-uri au fie o baterie litiu-ion, fie o baterie de litiu-polimer. Ambele sunt de fapt litiu-ion deși, și ca atare, nu au o “memorie”, ceea ce înseamnă că le puteți încărca de la orice nivel – nu trebuie să le descărcați complet înainte de încărcarea lor – și nu este obligatoriu sa le incarcati  până la 100%.

De fapt, aceste tipuri de baterii suferă de probleme de joasă tensiune, deci este mai bine să le încărcați parțial (de exemplu, de la 20 la 90 la sută) decât să le încărcați complet și să le descarcati complet. Asistența pentru baterii este întotdeauna deschisă spre dezbatere, deci pentru fiecare sfat acceptat va exista cineva care spune că nu are nicio importanță. Gasiti doar ce  functioneaza  pentru dvs. și puteți crește durata de viata a  bateriei pentru dispozitivul dvs. Android.

Majoritatea dispozitivelor emblematice emise în 2016 nu au baterii detașabile. Acest lucru pare să nu se schimbe în curând. Și, în ciuda faptului că majoritatea lor sunt aproape de 3.000 mAh, trebuie  să fie optimizate, în special pentru Pokemon Go.

Profitați de câteva dintre sfaturile de mai jos și bucurativa la maximum de smartphone-ul dvs.

Fundalul -Tabloul tapet negru poate crește bateria.

Dacă telefonul dvs. are un ecran AMOLED (la fel ca majoritatea dispozitivelor Samsung), utilizați un fundal de culoare închisă. Fundalul -tabloul tapet negru poate crește durata de viață a bateriei deoarece ecrane AMOLED luminează numai pixelii colorați. Pixelii negri nu sunt aprinși, deci se consuma mai putina energie!
Modul Doze

Modul Doze a aparut  de la Android Marshmallow, dar cu Nougat, a fost cu mult îmbunătățit.

Înainte, Doze  funcționa numai atunci când smartphone-ul era in repaus /stationar pentru o vreme. Dar acum, poate funcționa și când este mutat (în geantă sau în buzunar în timp ce sunteți în mișcare, de exemplu). Ecranul trebuie doar să fie oprit pentru a funcționa.

Modul Doze în esență doar închide lucrurile pe care nu le utilizați în funcție de cât timp a trecut de când ați atins telefonul. Conexiunea la rețea este întreruptă, iar sincronizarea se produce numai în anumite intervale. Când sunteți departe de telefon chiar mai mult, mai multe lucruri sunt oprite, cum ar fi GPS, scanarea Wi-Fi și toate sincronizarile.

creste durata de viata a bateriei

aplicatie care reduce consumul de curent al bateriei.

Dezactivați Google hotwords

Opriți telefonul de la a asculta mereu. Căutarea Google de voce este o funcție fantastică și adesea foarte funcțională. Problema este că poate face rău la baterie( o descrca). Mai ales dacă nu o folosiți sau o folosiți ocazional.

Accesați setările Google din sertarul dvs. de aplicații și atingeți Poziție vocală. În pagina următoare, selectați Detectare Google. În acest meniu, cea mai bună opțiune pentru durata de viață a bateriei ar fi să desfaceți toate casetele, dar dacă sunteți fan Google OK, bifați caseta Apeluri Google pentru a vă asigura că dispozitivul ascultă numai când vă aflați în Google App.

Mențineți aplicațiile actualizate.

Există un motiv ca dezvoltatorii să actualizeze în mod constant aplicații și, de cele mai multe ori, este pentru memorie sau pentru optimizarea bateriei. Păstrarea actualizărilor aplicațiilor dvs. înseamnă, de asemenea, că aveți cele mai bune optimizări disponibile. De asemenea, ștergeți aplicațiile vechi pe care nu le mai utilizați, deoarece acestea pot rula procese de fundal care generează consum de RAM și durata de viață a bateriei.

După ce vă asigurați că aplicațiile dvs. sunt actualizate, puteți să le accesați individual și să verificați dacă acestea sunt optimizate pentru durata de viață a bateriei. Acest lucru se poate face destul de repede. Accesați setările dvs. și apăsați Baterie. Apoi apăsați butonul de meniu (trei puncte din partea dreaptă sus a ecranului) și mergeți la Optimizare baterie. De acolo puteți vedea ce aplicații sunt optimizate și le modificați. Puteți schimba numai aplicațiile de sistem neesențiale.

Utilizați Greenify

Spre deosebire de multe aplicații Android care pretind că optimizează performanța și măresc durata de viață a bateriei, Greenify funcționează. Greenify vă permite să puneți alte aplicații în hibernare atunci când nu sunt utilizate, împiedicându-le să funcționeze în fundal.

Acest lucru eliberează resursele de sistem și îmbunătățește performanța bateriei, dar necesită un pic de gândire. Pentru ca Greenify să fie eficient, nu puteți doar să hibernați fiecare aplicație instalată. Dar, deoarece există o mulțime de aplicații Android care efectuează acțiuni pe care nu le știți ,aceasta este chiar necesara.

Acest lucru poate fi util în multe situații. De exemplu, este posibil să utilizați aplicația Amazon pentru a căuta lucruri de cumpărat, dar nu doriți ca aceasta să funcționeze în fundal sau să trimită notificări. S-ar putea să existe alte aplicații pe dispozitivul dvs. Android care funcționează în fundal fără un motiv bun. Greenify oprește acest lucru trimițând aceste aplicații în hibernare, ceea ce le reduce impactul asupra sistemului, economisind astfel durata de viață a bateriei, îmbunătățind în același timp performanța.

aconomie de acumulator

aplicatie google play pentru economisirea bateriei

Nu utilizați luminozitatea adaptivă / automată

Nu utilizați luminozitatea automată a afișajului. Poate suna bine, dar luminozitatea automată este de obicei mult mai strălucitoare decât aveți cu adevărat nevoie. Este mai bine să setați manual luminozitatea la un nivel scăzut, dar confortabil, și să-l modificati  când este necesar. Aceasta este una dintre cele mai bune moduri de a vă îmbunătăți durata de viață a bateriei, deoarece ecranul este unul dintre cei mai mari consumatorii.

Pentru a vă asigura că luminozitatea adaptivă / automată este dezactivată, intrați în setările rapide (pe mai multe dispozitive) și ar trebui să vedeți funcția Auto cu o casetă deasupra și un marcaj de selectare. Debifați această casetă și optiunea  va fi oprită. În cazul anumitor dispozitive, este posibil să trebuiască să intrați în Setări, apoi să atingeți Afișaj. De acolo ar trebui să vedeți nivelul luminozității și în acesta veți găsi setările automate.

Opriți vibrațiile și feedback-ul haptic pentru a economisi bateria

Opriți vibrația. Dacă nu aveți nevoie de această conștiință suplimentară, dezactivați alertele de vibrații pentru apelurile primite. De fapt, este nevoie de mai multă putere pentru a vibra telefonul decât cand sună. Dezactivați de asemenea feedback-ul haptic (acel soc pe care îl obțineți de la tastarea tastaturii). Sigur că se simte minunat, dar nu adaugă nimic experienței dvs. și este un alt dispozitiv de consum  al  bateriilor.

Setați programul “Nu deranjați” sau “dormiți”

Setați timpul de somn sau modul de blocare pentru a dezactiva datele Wi-Fi și mobile atunci când nu aveți nevoie de ele. În cazul în care telefonul dvs. este în mod normal oprit la limită la locul de muncă, setați-vă aparatul să nu sune, să vibreze sau să se conecteze la internet în timp ce sunteți la serviciu. Multe telefoane au o setare Nu deranjați pentru acest scop.

De asemenea, puteți să vă setați telefonul în modul avion atunci când dormiți sau utilizați modurile de somn sau de blocare pentru a stabili limite pentru ceea ce vă face telefonul în anumite momente ale zilei, indiferent dacă aceasta este în timp ce dormiți, la serviciu sau într-o  întâlnire. Aplicațiile cool, cum ar fi IFTTT, vă permit să creați reguli care să vă ajute să economisiți viața bateriei.

IFTTT

Nu este nevoie să vă conectați 24/7
Dezactivați funcțiile GPS, Bluetooth, NFC, Wi-Fi și date mobile ori de câte ori nu aveți nevoie de ele. Dacă dezactivați datele de locație sau modificați setările de locație pentru a utiliza datele Wi-Fi sau 3G mai degrabă decât GPS-ul funcționează perfect. Acest lucru va duce la creșterea duratei acumulatorului pe dispozitivul dvs. Android.

Activați Bluetooth și NFC atâta timp cât aveți nevoie de ele (chiar dacă acestea consumă foarte puțină energie) și nu este nevoie să aveți întotdeauna pornit Wi-Fi și datele mobile, mai ales dacă știți exact când aveți nevoie de unul sau altul.

aplicatie necesara pentru acumulator

aplicatie utila pentru smartphone

Nu vă încarcati  de widget-uri

Nu aveți nevoie de widget-uri ditch, în special cele conectate la internet, cum ar fi widget-urile meteo. Dacă aveți mai multe widget-uri pe mai multe ecrane de pornire, care se sincronizează și se actualizează în mod constant (Twitter, Reddit, vreme, Gmail și altele), nu faceți bine bateriei . Doar loviți aplicațiile atunci când aveți nevoie de ele.

Dacă aveți deja o grămadă de widgeturi inutile pe dispozitivul dvs., atunci trebuie doar să faceți câteva lucruri și acestea vor dispărea. Apăsați lung pe un spațiu gol de pe ecranul dvs. de pornire. Trageți acum widgetul de care nu aveți nevoie în coșul de gunoi din partea de sus sau de jos a ecranului dvs. (depinde de marcă).

Explorați funcțiile de economisire a bateriei de pe telefon

HTC are modul de economisire a energiei extreme, Samsung are modul de economisire a energiei ultra, Sony are modul STAMINA și așa mai departe. Găsiți aceste opțiuni diferite in functie de modelul dvs. de telefon.

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru economisirea bateriilor? Spune-ne despre ele în comentarii.

Va asteptam cu noi aplicatii sau sugestii despre cum poti economisi bateria telefonului cu sistem de operare Android sau IOS.

Cele mai bune sugestii /comentarii vor fi premiate.

Utilizatorul primeste o husa de silicon transparent ultra subtire pentru smartphone-ul sau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *