Cu ce voltaj si amperaj incarca un incarcator rapid un telefon ?

Cu ce voltaj si amperaj incarca un incarcator rapid un telefon ?

Voltajul si amperajul cu care incarca un incarcator rapid un telefon variaza in functie de modelul si producatorul incarcatorului si de caracteristicile dispozitivului conectat. De exemplu, un incarcator rapid Quick Charge poate furniza pana la 18W de putere, cu un voltaj de 9V si un amperaj de 2A. Acest lucru inseamna ca poate incarca un dispozitiv compatibil cu tehnologia Quick Charge la o viteza mai rapida decat un incarcator lent.

In general, incarcatoarele rapide furnizeaza o putere mai mare decat incarcatoarele lente, cu un voltaj si un amperaj mai mare. Acest lucru le permite sa incarce dispozitivele mai repede decat incarcatoarele lente. Din acest motiv, este important sa aveti in vedere aceste caracteristici atunci cand alegeti un incarcator rapid pentru a va asigura ca poate furniza puterea necesara pentru a incarca dispozitivul dvs. la viteza dorita.De obicei acumulatorul este incarcat rapid pana la un procentaj de 75% dupa care incarcatorul trece la incarcare lenta.

Managementul de top Comutare este întălnit pe telefoanele mai noi și permite ca viteza de încărcare a bateriei să fie semnificativ mai mare, lucru ce a fost cumva necesar odată cu creșterea în capacitate a bateriilor

Încărcarea se efectuează la 10W (2A și 5V), fiind o creștere semnificativă în comparație cu tehnologia precedentă ce nu depășea 5W.

Pentru acest tip de sistem de management se folosesc și încărcătoare speciale ce au făcut scurt între punctele de transfer de date de pe portul USB din încărcător, astfel sistemul de încărcare din telefon știe că are are dea face cu un încărcător compatibil.

Pe telefoanele cu suport pentru Fast Charge (încărcare rapidă), practic amperajul se menține cu 0.2A – 0.5A mai mic decât cel al bateriei însă voltajul poate crește și până la 12V (asta dacă telefonul, cablul și încărcătorul suportă tehnologia).

În cele din urmă viteza de încărcare crește sau scade în funcție de nivelul de descărcare al bateriei și te temperaturi.

Dacă telefonul este pe la 10% baterie și ai conectat încărcătorul Quick Charge, sistemul de management va face ca telefonul se încarce cu cel mai mare Amperaj și Voltaj posibil până la un anumit punct, apoi Amperajul și Voltajul scade cu cât bateria este mai încărcată.

Atentie ! Si cablul de incarcare trebuie sa fie compatibil cu tehnologia quick charge ,asta inseamna ca si firele trebuie sa fie mai groase pentru a suporta trecerea curentului .

Tehnologia cea mai avansata este de la OPPO cu incarcarea SuperVOOC care poate ajunge pana la 125W .Tot cei de la OPPO detin recordul si la incarcarea wirelles rapida cu tehnologia AirVOOC care ajunge pana la 65 Watti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *