Ce este arderea AMOLED?

Ce este arderea AMOLED?

Ce este arderea AMOLED?
Este posibil ca cititorii mai tineri să nu fi văzut înainte arderea, deoarece nu afectează afișajele LCD (deși afectează televizoarele cu plasmă).
Dacă v-ați intoarce cu mult timp in urma veți ști exact despre ce vorbim. Pe monitoarele cu tuburi cu raze catodice (CRT) sau pe televizoarele clasice , afișarea aceluiași lucru în același loc în fiecare zi ar duce în cele din urmă la arderea acelui loc în afișaj. Televizoarele cu tub catodic aveau de exemplu un logo MTV fantomatic ars în colț indiferent de ce vizionați, iar monitorul de la desktop ,calculator ramanea cu o amintire permanentă a barei de meniuri Windows sau WordPerfect.

Burn-in este motivul pentru care există screensavere: înlocuind, de exemplu, Microsoft Word cu stegulete sau carusele de peisaj, riscul de arsuri a fost redus considerabil. Oamenii obișnuiau să plătească bani pentru aplicațiile screensaver. Serios.

După cum probabil ați ghicit prin faptul că telefonul dvs. nu are o grosime de doi metri, nu mai folosim afișaje CRT. Dar aceeași problemă care a afectat fosforul în tuburile cu raze catodice afectează, de asemenea, AMOLED-urile. Motivul este O în AMOLED, care înseamnă Organic. De-a lungul timpului, compușii dintr-un afișaj AMOLED se degradează – la fel ca și componentele bateriilor.Asa apar imaginile fantomatice pe displayurile Super AMOLED.
Asta e arderea AMOLED.
Display de Samsung Galaxy S6 burn.

Cum pot evita arderea AMOLED?
Cea mai simplă modalitate de a evita arsurile este să vă asigurați că afișajul dvs. nu arată același lucru în același loc pentru perioade lungi de timp. De exemplu, dacă lăsați ecranul în timp ce vă încărcați telefonul, este probabil să vedeți fantome ușoare ale icoanelor de pe ecranul de pornire și ale tastelor soft chiar dacă faceți altceva. Este nevoie de un timp destul de lung pentru a se întâmpla asta și la inceput este foarte putin vizibil.Veți observa că ori de câte ori utilizați ceva cu un fundal alb, cum ar fi o aplicație de editare a textului vor exista semne maronii în care au fost arse imagini Pe afișaj.

Dacă utilizați telefonul dvs. câteva ore pe zi cu Hărți Google sau dacă utilizați aceeași aplicație pentru perioade foarte lungi în fiecare zi, aceasta poate provoca o arsură.
Nu este la fel de rău ca în vechile vremuri ale CRT-urilor, dar este destul de evident ca o să devină foarte enervant.
Display de Samsung Galaxy S5 burn .

Din cauza rularii imaginilor in modul demo displayul Super AMOLED de la Samsung Galaxy S5 se “arde ” pe fundal.
Display de Samsung Galaxy A5 burn.
Exista in MAGAZIN PLAY cateva aplicatii care pot reduce efectul de ARSURA sau BURN-ING al displayului.
Cateva dintre aplicatiile pe care le-am gasit in Magazin Play cu un scor destul de bun sunt:
AMOLED Burn-in Fixer,Screen Burn-in Tool ,Burn FIX,Screen Burn Repair.
OK, nu sunt chiar magice. Dar este totuși destul de inteligent. Aplicația care am testat-o se numește AMOLED Burn-In Fixer și dacă pe dispozitivul dvs. rulează Lollipop sau ceva mai nou acesta aplicatie poate profita de un truc din sistem numit culori inversate. Schimbând culorile de sub arsură, aplicația poate face în mod eficient semnele de arsură să dispară. Sunt încă acolo, dar ecranul face efectiv ceea ce fac căștile de anulare a zgomotului: analizarea semnalului și înfrângerea acestuia cu o imagine în oglindă.

AMOLED Burn-In Fixer face trei lucruri. Una, testează dispozitivul pentru a vă arăta dacă sa produs o ardere.
2. poate ascunde părți ale UI pentru a preveni deteriorarea arsurilor.
3. poate inversa culorile barei de navigare și alte elemente pentru a face ca arsurile să dispară în mod eficient.

Nu va funcționa pe toate dispozitivele – dacă nu aveți Lollipop nu aveți noroc și dacă arderea este foarte pronuntata, atunci nici o sumă de fiddling de sistem nu va schimba asta – dar având în vedere că nu costă bani, merită cu siguranță o încercare. Momentan este o medie de 3,8 dintr-un posibil de cinci stele pe Google Play, ceea ce sugerează că face o treabă destul de bună.

Ați întâlnit arsuri în telefon? Ați încercat aplicația și ați obținut rezultate bune? Spuneți-ne mai jos.
Aplicatia trebuie lasata minim 8-10 ore pentru a contracara efectul de arsura.Nu se remediaza instantaneu!
PARTICIPAȚI PE FACEBOOK PE TWITTER SHARE PE GOOGLE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *