Când să înființat firma Huawei și cum a evoluat de-a lungul timpului ?

Când să înființat firma Huawei și cum a evoluat de-a lungul timpului ?

Firma Huawei a fost înființată în anul 1987, în orașul Shenzhen, provincia Guangdong, China, de către Ren Zhengfei. La început, compania producea echipamente de telecomunicații pentru clienți chinezi. În anii ’90, Huawei și-a extins afacerile în afara Chinei, mai întâi în Asia și apoi în alte regiuni ale lumii.

Începând cu anii 2000, Huawei a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicații din lume. Compania a început să producă echipamente de rețea pentru operatorii de telecomunicații și a început să furnizeze soluții de rețea pentru companiile din întreaga lume.

În anii următori, Huawei și-a extins activitățile în domeniul smartphone-urilor și a devenit unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume. În prezent, compania produce și comercializează o gamă largă de produse, de la echipamente de rețea la smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente și alte dispozitive conectate.

Cu toate acestea, Huawei a fost recent supus unor restricții comerciale și politice din partea Statelor Unite și a altor țări. Aceste restricții au afectat în mod semnificativ afacerile companiei și au redus veniturile sale. Huawei a încercat să se adapteze prin concentrarea pe piața internă și dezvoltarea de produse alternative, precum automobile electrice și alte dispozitive inteligente pentru casă și birou.

Deși Huawei nu a produs încă propriul automobil electric, compania a anunțat planuri ambițioase în acest sens. În 2021, Huawei a semnat un acord cu producătorul de automobile Changan pentru a dezvolta împreună un automobil electric sub brandul Huawei. În plus, compania a anunțat planuri pentru a dezvolta și produce propriile baterii pentru automobile electrice, ceea ce ar putea consolida poziția Huawei în industria automobilelor electrice. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor comerciale și politice din partea unor țări, Huawei ar putea întâmpina anumite dificultăți în dezvoltarea și producția propriilor automobile electrice.

Pentru a evita restrictiile impuse de catre SUA ,Huawei a infiintat o alta firma pentru producerea si comercializarea smartphone-urilor. Honor fost lansată de Huawei în 2013 ca o marcă subsidiară a companiei. Deși Honor operează ca o entitate separată, Huawei deținea încă majoritatea acțiunilor și controla strategia generală a mărcii.

Cu toate acestea, în noiembrie 2020, Huawei a anunțat că va vinde divizia Honor către un consorțiu de companii chinezești, într-o mișcare menită să ajute Honor să depășească restricțiile comerciale impuse companiei Huawei. Prin vânzarea diviziei Honor, Huawei speră să ofere mai multă libertate mărcii Honor în ceea ce privește achiziționarea de componente și a altor servicii din afara rețelei sale.

Astfel, în prezent, Honor operează ca o companie separată și independentă față de Huawei, având propriile sale canale de vânzare și marketing, dar menținând încă legături cu furnizorii de componente ai Huawei.Acestia pot folosi aplicatiile Google ,Magazin Play etc… .Mai nou ,se pot instala chiar si pe telefoanele Huawei aceste servicii.Dar despre acest aspect vom discuta intr-un articol viitor mai detaliat.

Puteti vizualiza toata gama de display-uri pentru telefoanele mobile comercializate de firma noastra  AICI.

 

Huawei s-a extins și în domeniul energiei regenerabile, începând cu producția de invertoare pentru sistemele fotovoltaice. În anii următori, compania a dezvoltat o gamă largă de produse pentru energie solară, inclusiv panouri solare și soluții de stocare a energiei. Huawei a devenit unul dintre cei mai mari producători de invertoare pentru sistemele solare din lume, cu o cotă de piață de aproximativ 30% în 2020.

În plus, Huawei a investit în dezvoltarea tehnologiei de încărcare a mașinilor electrice și a lansat propriile stații de încărcare pentru mașinile electrice în China. Compania a anunțat planuri pentru a dezvolta o gamă completă de produse pentru vehiculele electrice, inclusiv baterii și alte componente.

Huawei a încercat să aducă inovații în acest domeniu prin integrarea tehnologiilor sale de telecomunicații cu echipamentele pentru energie solară. Aceasta include tehnologii precum internetul obiectelor și analiza datelor, care ar putea ajuta la optimizarea performanței sistemelor solare și la reducerea costurilor de întreținere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *