Când a luat ființă firma Nokia și cum a evoluat de-a lungul timpului?

Când a luat ființă firma Nokia și cum a evoluat de-a lungul timpului?

Firma Nokia a fost înființată în anul 1865 în Finlanda, ca o fabrică de hârtie. Mai târziu, în anii 1960, Nokia a început să producă echipamente de telecomunicații, iar în anii 1970 și 1980, compania a dezvoltat o serie de tehnologii noi în domeniul comunicațiilor mobile. În anii 1990, Nokia a devenit lider mondial în producția de telefoane mobile, ajungând să dețină o cotă de piață de aproape 40%.

În anii 2000, Nokia a continuat să prospere, lansând o serie de modele de telefoane mobile de succes, precum seria N și seria E. În această perioadă, Nokia a deținut o cotă de piață de peste 50% la nivel mondial în producția de telefoane mobile.

Cu toate acestea, odată cu lansarea primelor smartphone-uri în 2007, Nokia a început să piardă teren în fața competitorilor, precum Apple și Samsung, care au devenit lideri în producția de smartphone-uri. În 2011, Nokia a anunțat o alianță cu Microsoft, prin care a adoptat sistemul de operare Windows Phone pentru telefoanele sale, însă acest lucru nu a reușit să oprească declinul companiei.

În cele din urmă, în 2014, Nokia și-a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft, iar ulterior a devenit o companie axată pe infrastructura de telecomunicații și soluții software pentru companii. În prezent, Nokia se concentrează pe dezvoltarea de tehnologii pentru rețelele 5G și Internetul de Lucruri (IoT).

Nokia a lansat o serie de telefoane emblematice de-a lungul timpului, care au devenit extrem de populare și au jucat un rol important în istoria companiei. Printre cele mai notabile se numără:

  1. Nokia 3310 – lansat în 2000, acest telefon a devenit celebru pentru durabilitatea sa, fiind cunoscut ca “telefonul de neoprit”. Acesta a fost unul dintre cele mai populare telefoane din toate timpurile, vânzându-se în peste 126 de milioane de exemplare.
  2. Nokia 1100 – lansat în 2003, acesta a fost cel mai bine vândut telefon mobil din istorie, cu peste 250 de milioane de unități vândute la nivel mondial.
  3. Nokia 8110 – lansat în 1996, acesta a devenit cunoscut sub numele de “banana phone” datorită formei sale neobișnuite. Acesta a fost prezentat în filmul “The Matrix” și a devenit un simbol al anilor ’90.
  4. Nokia N95 – lansat în 2007, acesta a fost primul telefon Nokia care a dispus de o cameră de 5 megapixeli și de conectivitate 3G. De asemenea, acesta a fost primul telefon Nokia care a integrat sistemul de operare Symbian.
  5. Nokia Lumia 1020 – lansat în 2013, acesta a fost ultimul model emblematic de la Nokia, înainte de a fi vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft. Acesta a fost cunoscut pentru camera sa de 41 de megapixeli, care a fost considerată una dintre cele mai bune camere de pe un smartphone la momentul respectiv.
  6. Firma noastra comercializeaza accesorii si piese pentru telefoanele Nokia.Click aici pentru a vizualiza produsele noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *